Produktinfo


Steel Joint - När det lilla extra gör skillnad!

Hur påverkar innehållet i Steel Joint Din häst:

Kisel – ingår som viktig komponent i brosk, bindväv, senor och hud. Studier har visat att vid stress som hästen utsätts för vid t.ex. träning och tävling ökar behovet av kisel markant för att uppehållas kärlens elasticitet och motverka förkalkning.

Dolomitkalk (kalcium-magnesium karbonat) – Hästar har av tradition utfodrats med foderkalk, oftast med fri tillgång. Senare forskning har visat att kalk måste tillföras i rätt proportion då kalciums placering i skelettet styrs av kisel, magnesium och bor tillsammans med vitaminerna A, C och D. Den sammansättningen som vi använder oss av i Steel Joint har visat att brosket och bindvävernas ämnesomsättning och ledernas ”smörjning” blir effektivare.

Magnesium – reglerar aktiv kalcium transport och har stor inverkan på bendensiteten. En brist kan leda till försämrad utveckling av skelettet.

Dolomitkalk (kalcium, magnesium karbonat) -kalcium bygger upp skelett, tänder , hovar och magnesium reglerar aktivt kalcium transport, 60% finns i benen.

Vitamin A – är viktig för tillväxt, syn, hud.

Vitamin C – skyddar celler, hjälper läkning av sår och frakturer.

Vitamin D3 – är nödvändig för upptag av kalcium för benbyggnad.

Steel Joint - Sammansättning:  
Kalcium- och magnesiumkarbonat 87%
Kalciumkarbonat 0,3%

Analytiska beståndsdelar

 
Kalcium 16%
Magnesium 9,5%
Kisel 6%
Fosfor 0.03%
Aska olöslig i HCl) 20%
Zink 0,005%
Koppar 0,002%
Natrium <0,02%

Tillsatser/kg

Vitaminer

 

Vitamin A   3a672a

290 000IE

Vitamin D3 E671

29 000IE

Vitamin C   3aE300

920mg

Vitamin B2

0,15g

Klumpförebyggande medel

 
Kiselgur   E551c 130g

Vilka är det då som köper Steel Joint av oss:

Det är en väldig mix och bredd från Hästägaren med det dräktiga stoet, dem som har unghästar eller högpresterande hästar till  hästägaren med hästen som har försämrad hovkvalite men även dom med oturen att drabbats  av  hovbensfraktur på sin häst.  Och sen så har vi självklart hästägaren som bara vill ge sin häst ”av det bästa”! Vem av dem är Du?

Vitamin E & selen.

Visste Du att högpresterande hästar och högdräktiga ston har ett extra behov av Vitamin E! EvitaSel är ett bra komplement till Steel Joint som inte innehåller selen eller vitamin E.

EvitaSel -Sammansättning
Maltodextrin, lignocellulosa

Analytiska beståndsdelar

 
växttråd 29%
råaska 3,5%

Tillsatser/kg

 
Vitaminer  
Vitamin E 3a700 500IE/g 106g
Spårelement  
Selenjäst 3b8.11 (Se 2000ppm) 16,6%